Zaštita privatnosti podataka

Privatnost podataka je veoma bitna, iz tog razloga, TAPE NS GROUP o Vašim ličnim podacima postupa sa bitnom pažnjom.

 

Ovom prilikom želimo da vas obavestimo o prikupljanju podataka, osnovima po kojim ih prikupljamo, o načinu njihovog prikupljanja, obrade, korišćenja i njihovog prenosa.

Budite sigurni da je poslovanje sa TAPE NS GROUP potpuno bezbedno i sigurno, te da su svi podaci obezbeđeni i da ih bez zakonom propisanih razloga nećemo ustupiti trećim licima.

Imajte u vidu da Vaše lične podatke koristimo u skladu sa navedenom politikom privatnosti, te Vas ovom prilikom molimo da se upoznate sa istom.

 

 

Zakonske regulative

U svom poslovanju TAPE NS GROUP u potpunosti poštuje zakonske regulative. U oblasti prikupljanja podataka korisnika doneli smo Politiku privatnosti koja je u skladu sa Zakonom o zaštiti podataka o ličnosti (“Sl. glasnik RS”, br. 87/2018).

U oblasti obavljanja svojih delatnosti TAPE NS GROUP poštuje sve zakone koji se odnose na datu oblast poslovanja kao što je Zakon o elektronskoj trgovini (“Službeni glasnik RS”, br. 41/2009, 95/2013, 52/2019).

 

Radi što boljeg i potpunog razumevanja Politike o privatnosti, u nastavku ćemo definisati nekoliko bitnih pojmova:

  • Podatak o ličnosti je svaki podatak koji je određen ili odrediv, a odnosi se na fizičko lice i predstavlja podatke kao što su ime i prezime, identifikacioni broj, podaci ostvareni putem elektronske komunikacije, kao i svaki drugi podatak koji se odnosi na obeležja fiziološkog, fizičkog, genetskog, mentalnog, kulturnog, ekomoskog i društvenog identiteta.
  • Rukovalac je prema odredbama zakona je fizičko ili pravno lice, odnosno organ vlasti koji samostalno ili zajedno sa drugima određuje svrhu i način obrade prikupljenih podataka. U predmetnoj Politici privatnosti TAPE NS GROUP je rukovalac Vašim podacima o ličnosti.

 

Prikupljanje podataka

Prilikom poručivanju proizvoda sa našeg sajta www.tapensgroup.rs, iz razloga da bi što bolje obradili vašu porudžbinu, podatke koje prikupljamo su ime i prezime, adresa elektronske pošte, broj telefona i adresa. Prvenstveno traženi podaci su nam potrebni radi izvršenja ugovora sa korisnikom, tačnije radi kupoprodaje predmetnog proizvoda/robe i isporuke istog. Traženi podaci su nam potrebni i za obaveštenja o trenutnom status konkretne porudžbine.

Prikupljene podatke TAPE NS GROUP koristi u cilju legitimnih interesa, koji ni u jednom trenutku ne krše Vaše lične interese i osnovna prava i slobode.

 

U Politici o privatnosti legitimne interese predstavljaju:

  • Potrebne informacije o promeni usluga i proizvoda/robe koje TAPE NS GROUP nudi u svom asortimanu, izmene cenovnika, akcijske pogodnosti kao i novosti koje se odnose proizvode/robu,
  • Što preciznija i bolja komunikacija prilikom eventualne reklamacije, pritužbe, slanja odgovora na zahtev korisnika ili upit;
  • Informacije o prezentacijama, sajmovima i događajima koje TAPE NS GROUP organizuje;
  • Unapređenje kvaliteta usluga i korisničke podrške;
  • Radi potpunih podataka u eventualnim sporovima.

 

Prikupljanje navedenih podataka predstavlja i poštovanje zakonskih odredbi.

 

Način prikupljanja podataka:

  • Direktnim ustupanjem podataka prilikom Vaše registracije na sajtu tapensgroup.rs. Kada otvarate klorisnički nalog, prilikom komunikacije putem sajta, društvenih mreža, prilikom prijave za obaveštenja putem elektronske pošte – “newsletter”,
  • Prilikom obraćanja TAPE NS GROUP sa pitanjem, žalbom, zahtevom za reklamaciju, komentarom, odgovorom na postavljeno pitanje,
  • Prilikom zaključenja ugovora, a u vezi sa izvršenjem ugovornih obaveza, pružanja usluga, međusobne komunikacije, pozivanja na različite manifestacije koje organizujemo, kao i radi sveukupnog održavanja dobre poslovne komunikacije i odnosa. Podaci koji se tom prilikom prikupljaju mogu biti: podaci zaposlenih koji učestvuju u realizaciji ugovora, informacije o članovima i zastupnicima društva sa kojim stupamo u ugovorni odnos,
  • Putem “kolačića” koji nam pomažu u dobijanju informacija o načinu korišćenja sajta tapensgroup.rs (prilikom analize, statističkih evidencija i obrade podataka o proizvodima koje korisnici sajta pretražuju, kupuju, kao i o drugim internet stranicama koje posećuju), kao i radi poboljšanja ponude i izgleda sajta (omogućavanje bolje preglednosti, jednostavnijeg korišćenja, poboljšanja sigurnbosti)

 

Način korišćenja podataka:

Podaci prikupljeni od strane TAPE NS GROUP, koriste se da bi korisrnicima sajta www.tapensgroup.rs, dali pristup svim potrebnimin formacijama o proizvodima/robi i uslugama, kao i u komunikacij sa korisnicima.

Napominjemo da TAPE NS GROUP ni na koji način neće zloupotrebljavati na navedeni način prikupljene podatke.

Svi zaposleni u TAPE NS GROUP obavezani su da poštuju poverljivost prikupljenioj podataka. TAPE NS GROUP napominje da prikupljene podatke neće prodavati niti na drugi način (osim u zakonima predviđenim slučajevima) predavati trećim licima.

Tokom same isporuke proizvoda/robe, kao deo izvršenja ugovora zaključenog sa korisnikom, TAPE NS GROUP će potrebne podatke o korisniku dati partnerima sa kojima sklapa ugovore o dostavljanju predmetnih proizvoda/robe u kojima ih obavezuje na poštovanje zaštite podataka o ličnosti, kao i o zabrani korišćenja istih u druge svrhe.

TAPE NS GROUP određene lične podatke dostavlja trećim licima sa kojima ima ugovorni odnos radi pružanja u oblasti: IT usluga, oglašavanja, marketinga, društvenih i digitalnih medija, radi pružanja usluga za koje ste se prijavili (slanje newsletter-a, poruka i sl.).

 

 

Kolačići – “Cookies”

Internet stranica www.tapensgroup.rs, kolačiće tzv. „cookies“ koji nam omogućavaju prilagođavanje sadržaja korisnicima i njihovim potrebama, kao i poboljšanje funkcija sajta.

Kolačići su tekstualne datoteke koje su smeštene na računaru korisnika od strane internet servera. Ove datoteke ne mogu biti korišćene da pokrenu bilo kakav program ili da isporuče virus Vašem računaru. Neki kolačići se brišu nakon isteka sesije pretraživača, odnosno nakon zatvaranja tvog pretraživača (tzv. kolačići sesije). Ovi kolačići služe da daju informacije o delu sajta koji korisnik poseti i da daju informacije o tome da li se korisnik ulogova putem svog korisničkog naloga.

Ostali kolačići ostaju na uređajima korisnika i oni nam koriste da prepoznamo pretraživača prilikom sledeće posete sajta www.tapensgroup.rs od strane korisnika (trajni kolačići).

Na Vašem pretraživaču možete odabrati opciju dobijanja informacija o postavkama kolačića te sami možete donositi odluke o tome da li prihvatate ili odbijate kolačiće u specifičnim situacijama ili pri svakoj poseti web stranici.

Napominjemo da blokiranje kolačića može ograničiti funkcionalnost sajta ili aplikacije.

Kolačići su jedinstveno dodeljeni svakom korisniku, i jedino mogu biti pročitani od strane internet servera u domenu koji ih je poslao. Jedna od osnovnih svrha ovih datoteka je da obezbedi pogodnosti koje će korisniku uštedeti vreme.

Korisnik u svakom trenutku može isključiti prikupljanje svih ili određenih informacija/ podataka o ličnosti, tako što će u podešavanjim kolačića isključiti navedene opcije.

 

 

Kategorije kolačića 

Zbog prikupljanja različitih podataka i načina korišćenja istih, koristimo nekoliko vrsta kolačića koji nam pomažu da na najlakši i najbezbedniji način upravljamo prikupljeniom podacima.

  • Funkcionalni kolačići, podrazumevaju čuvanje prethodno upisanih informacija (npr. lokacija) i predstavljaju osnov za pružanje bolje usluge. Ovi kolačići prikupljaju anonimne informacije i ne mogu pratiti korisnikove radnje na drugim web stranicama,
  • Izvedbeni kolačići podrazumevaju prikupljanje informacija o onim stranicama koje najčešće posećujete. Ovi kolačići ne čuvaju informacije o identitetu korisnika i njihova svrha je poboljšanje rada stranice, sve u cilju boljeg iskustva korisnika,
  • Kolačići za marketinške svrhe, podrazumevaju korišćenje u svrhu direktnog marketinga shodno interesima korisnika i interesovanjima i koriste se da bi beležili posete web servisu. Posebno Vam skrećemo pažnju da se informacije prikupljene posredstvom kolačića za marketing mogu deliti sa trećim stranama (npr. oglašivačima) u svrhu poboljšanja targetiranja i reklamiranja.

 

Kolačići trećih strana koje kopristimo:

  • Google Adwordsje analitički servis kompanije Google Inc. (1600 Amphitheater Parkway, Mountain View, CA 94043, USA; “Google”) i njegovi kolačići služe za praćenje konverzija, odnosno za kreranje statistike konverzije korisnika Adwordsa. Ukoliko pristupate našem web servisu putem Google oglasa, Google Adwords će postaviti kolačić na Vaš uređaj (tzv. “kolačić preusmeravanja”). Ovaj će kolačić nestati nakon 30 dana i ne vodi ličnoj identifikaciji posetioca. Ako kolačić nije nestao prilikom posete određenoj stranici, možemo prepoznati je li posetilac kliknuo na oglas kao i da li je Google preusmerio korisnika na naš web servis. Svaki oglašivač ima različite kolačiće. Iz tog se razloga kolačići ne mogu pratiti putem web stranice oglašivača. Oglašivači mogu videti ukupan broj korisnika koji su kliknuli na njihov oglas, te koliko je korisnika preusmereno na označenu stranicu za praćenje konverzije. U slučaju da ne želite da učestvujete u procesu praćenja, kolačiće možete blokirati na taj način što ćete u pretraživaču, na domenu “googleadservices.com”, postaviti blokiranje kolačića.
  • Google Analyticsomje analitički servis kompanije Google Inc. (1600 Amphitheater Parkway, Mountain View, CA 94043, USA; “Google”) i njegovi kolačići služe da dobijemo Informacije o Vašem korišćenju našeg web servisa i obično se prenose i čuvaju na Google serveru u SAD-u. Na našim je stranicama aktivna opcija za IP anonimnost, tako da je IP adresa korisnika unutar država članica EU te u drugim državama koje su vezane Ugovorom o evropskom ekonomskom prostoru unapred onemogućena. Samo će u izuzetnim slučajevima potpuna IP adresa biti poslata Google serveru (u SAD) gde će biti i skraćena. Google će koristiti ovu informaciju kako bi ocenio Vaše korišćenje naše web stranice, kako bi prikupljao izveštaje o Vašim aktivnostima te kako bi pratio web stranice drugih usluga. IP adresa koja je dostupna Google Analyticsu neće biti povezana s drugim Googleovim podacima. Napominjemo da imate mogućnost prekidanja čuvanja kolačića u svojim podešavanjima pretraživača, ali napominjemo da u ovom slučaju možda nećete biti u mogućnosti da koristite sve funkcije web stranice. Instalacijom dodatka na pretraživač koji je dostupan na linku: http://tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=en, možete onemogućiti Google da prikuplja i obrađuje podatke koje je proizveo kolačić prilikom Vašeg korišćenja web stranice (uključujući i tvoju IP adresu)
  • Facebookalat za ponovno ciljanje korisnika web stranice od kompanije Facebook Inc. (1601 S. California Ave., Palo Alto, CA 94304, USA; “Facebook”) koristimo u slučaju da ste korisnik Facebooka. Ovaj alat će proizvesti neidentifikacijski kontrolni broj koji će biti poslat Facebooku na analizu u marketinške svrhe. S druge strane, mi enkriptiramo Vašu e-mail adresu te je šaljemo Facebooku u enkriptiranom obliku. Prepoznavanjem kolačića i prenosom šifrirane informacije Facebook će Vam pružati preporuke ciljanog proizvoda u obliku personaliziranog reklamnog oglasa. Od korišćenja Facebook alata možete odustati prekoadrese: https://www.facebook.com/ads/website_custom_audiences.

 

Čuvanje prikupljenih podataka

Na navedeni način prikuopljene podatke čuvamo samo dok traje potreba zbog koje smo iste i prikupili, da bi zadovoljili vase zahteve i potrebe, te i da bi ispoštovali sve zakonom propisane obaveze. Podatke možemo sačuvatiu i nakon što naverdeni rok protekneu cilju zaštite i ostvarenja naših prava.

Ukoliko ste se tokom korišćenja našeg internet sajta www.tapensgroup.rs, prijavili za dobijanje direktnih obaveštenja, TAPE NS GROUP vaše podatke čuva dok svoju prijave na navedene usluge na vaš zahtev ne otkažete.

Način otkazivanja obaveštenja na prijavljene usluge opisano je u delu otkazivanje dobijanje obaveštenja

Ukoliko ste se prijavili za dobijanje direktnih marketinških obaveštenja, Vaše lične podatke ćemo čuvati sve dok ne otkažete svoju prijavu ili od nas ne zahtevate brisanje ličnih podataka i obustavu slanja obaveštenja.

O načinu na koji možete otkazati prijavu pročitajte više u odeljku ove Politike privatnosti pod nazivom Otkazivanje dobijanja obaveštenja.

 

 

Obaveštenja

TAPE NS GROUP putem internet sajta www.tapensgroup.rs, svojim korisnicima nudi mogućnost prijave za dobijanje  Newsletter-a i promo poruka.

Nakon registracije na sajtu i kupovine proizvoda/robe, kupac ima mogućnost prijave za dobijanja obaveštenja putem email-a i drugih vidova elektronske komunikacije.

U slučaju da ste se prijavili na neku od ponuđenih opcija TAPE NS GROUP će ostavljene podatke koristit za slanje obaveštenja na način koji je korisnik izabrao.

 

Otkazivanje dobijanja obaveštenja

Nakon prijave ne neki od servisa za dobijanje obaveštenja, korisnik istu može otkazati u svakom trenutku.

Saglasnost za dobijanje  Newsletter-a u svakom trenutku možete opozvati preko linka koji se nalazi na kraju svakog Newsletter-a.

Vašu saglasnost za dobijanje obaveštenja na bilo koji gore navedeni način možete opozvati slanjem zahteva na e mail: webshop@tapeandgo.org

Otkazivanje dobijanja obaveštenja ne uitiče na obradu podataka koji su koruiščeni za vreme u kome je korisnik bio prijavljen na navedene servise.

Opoziv pristanka ne utiče na dopuštenost obrade koja je vršena na osnovu pristanka pre opoziva.

Imajte u vidu, da nakon odjave sa servisa, može postojati mogućnost prijema nekih od obaveštenja, koja su generisana pre otkazivanja dobijanja obaveštenja.

 

 

Zaštita prikupljenih podataka

TAPE NS GROUP u skladu sa zakonom preduzima odgovarajuće mere za zaštitu prikupljenih podataka od neovlašćenog korišćenja, otkrivanja ili uništavanja istih.

Pristup navedenim podacima imaju samo ovlašćena lica, sa kontrolom pristupa kroz više nivoa pristupa putem dodeljenog korisničkog imena i lozinke.

 

Prava korisnika u vezi sa obradom podataka o ličnosti 

Svaki korisnik sajta www.tapensgroup.rs, koji je dao saglasnost za prikupljnje podataka u skladu sa politikom privatnosti ima pravo na zaštitu istih. U nastavku navodimo pomenuta prava i način korišćenja istih:

  • Pravo na informisanje: korisnik ima pravo da na jasan i razumljhiv način bude obavešten na koji način se njegovi lični podaci koriste i o svojim pravima povodom navedenog,
  • Pravo pristupa: korisnik ima pravo da traži i dobije potvrdu o obradi njegovih ličnih podataka, kao i informacije na koji način se isti koriste, za koju svrhu i po kom osnovu,
  • Pravo na ispravku i dopunu: korisnik ima pravo da u svakom trenutku zahteva od rukovaoca podacima o ličnosti da mu se lični podaci isprave, ažuriraju ili dopune u slučaju kada nisu tačni ili ažurni, kao i da se dopune ukoliko nisu kompletni,
  • Pravo na brisanje: korisnik ima pravo da njegovi lični podaci budu obrisani ili uklonjeni iz baze podataka TAPE NS GROUP kada bude izvršena svrha zbog koje su prikupljeni, ako ne postoje razlozi za njihovo čuvanje,
  • Pravo na ograničavanje obrade: korisnik ima pravo da ograniči obradu svojih podataka o ličnosti u slučaju nezakonite obrade, ako podaci vise nisu potrebni, ako se osporava tačnost podataka, do trenutka provere o istima,
  • Pravo na prenos podataka: korisnik ima pravo da traži da ukoliko su lični podaci prikupljeni i sačuvani, da se isti prenesu, premeste, kopiraju ili dostave drugom rukovaocu, ukoliko je to izvodljivo iz tehničkih razloga,
  • Pravo na prigovor: korisnik ima pravo na podnošenje prigovora kojim želi da obradu podataka ospori ukoliko smatra da takva obrada nije u skladu sa legitimnim interesima, ukolko smatra da su obradom podataka njegova prava povređena. Ukoliko smatra da mu je povređeno neko od navedenih prava, korisnik može kontaktirati TAPE NS GROUP putem e-mail adrese webshop@tapeandgo.org. Korisniku uvek na raspolaganju stoji prigovor koji može u bilo kom trenutku uputiti Povereniku za zaštitu podataka o ličnosti, u skladu sa zakonom.

 

 

Saglasnost korisnika i promena uslova od strane TAPE NS GROUP

Korišćenje naših servisa podrazumeva saglasnost korisnika sa navedenim uslovima korišćenja.

TAPE NS GROUP se obavezuje da će se pridržavati svih navedenih uslova, a sve promene uslova postaju od strane TAPE NS GROUP stupaju na snagu nakon objavljivanja na internet stranici www.tapensgroup.rs i slanjem  e-mail obaveštenja svim registrovanim korisnicima.

 

TAPE NS GROUP zadržava pravo izmene Politike privatnosti u skladu sa poslovanjem i zakonima iz ove oblasti.

Savetujemo svim korisnicima da se redovno i blagovremeno upoznaju sa sadržinom navedene Politike privatnosti 

 

U slučaju bilo kakvih pitanja ili nedoumica u vezi sa korišćenjem ličnih podataka od strane TAPE NS GROUP, možete nas kontaktirati putem email adrese webshop@tapeandgo.org.